Truckkurs for unge førere

Personer under 30 år er alt for godt representert i ulykkesstatistikkene. Derfor lanserer Wee Kurssenter nå et truckkurs med ekstra fokus på de yngste.

Vi i Wee Kurssenter ønsker å bidra til å forhindre ulykker, noe som er grunnen til at vi har satt sammen et truckførerkurs med ekstra fokus på unge førere. Forskrift om organisasjon, ledelse og medvirkning tillater ungdom ned til 17 år å starte med truckundervisning hos sertifisert opplæringsbedrift.

Les også: Lav kunnskap fører til dødsulykker

Vi rigger kursene med spesiell omtanke for de yngste førerne. Det vil bli satt av ekstra tid til å prate om ulykker og stabilitet, som er de viktigste temaene. Det kreves ingen forkunnskaper for å komme på truckkurs hos oss. Du vil få lærebok og annet kursmateriell når du kommer. Vi har også minst én truck tilgjengelig under hele kurset, slik at selve maskinen blir innlemmet i undervisningen fra første dag.

Dyktige instruktører

Våre instruktører er godkjent og utdannet hos NOORSI. Instruktørene fokuserer på å variere pedagogisk tilnærming, slik at elevene skal få undervisningen på en måte de forstår. Målet er alltid at våre elever ikke skal havne i en alvorlig ulykke senere i livet.

Den praktiske kjøretreningen kan enten foregå hos oss, eller i bedrift sammen med godkjent fadder. Vi ønsker elevene velkommen til å starte den praktiske kjøretreningen sin hos oss, sammen med sertifisert instruktør. 2-3 timer sammen med instruktør kan være en fin start før man skal ha praksis med fadder i bedrift. Det er ikke krav om at praksis må skje med instruktør, men vi anbefaler det til veldig unge og uerfarne elever.

Når de praktiske målene om kjøreferdighet, og minst 20 timer praksis er dokumentert, skal elevene ha oppkjøring på de aktuelle truckklassene. Det er instruktør som gjennomfører oppkjøring. Bestått oppkjøring gir rett til kompetansebevis i de klasser man har kjørt opp.

Les mer om våre kurs og meld deg på her!