– Ryddesekkene går som varmt hvetebrød

Rune Wee i Wee.no deler ut gratis strandryddesekker.

Søppelsekkene som WeeGruppen har delt ut til årets strandryddedag, fikk ben å gå på! Nå deles det ut enda flere.

WeeGruppen gikk forrige måned ut med nyheten om at de deler ut spesialsekker for samling av avfall langs kysten i forbindelse med den årlige Strandryddedagen, som i år arrangeres lørdag 6. mai. Nå har WeeGruppen fått så mange henvendelser angående sekkene at daglig leder i Wee.no, Rune Wee, har valgt å øke antallet gratis sekker med 2000 stk. Dermed kan flere søke om å motta sekker til rydding av strendene våre.

– Interessen har vært enorm, langt over forventning. Sekkene går som varmt hvetebrød. Det er gledelig at så mange ønsker å gjøre en forskjell, det er et viktig arbeid som gjøres når strendene ryddes for plast og annet skrot hvert år, sier Rune Wee.

– Det minste vi kan gjøre er å bidra til at ryddingen går lettere, og i så måte er det bare naturlig å dele ut flere sekker, sier Rune.

Sekkene er ikke vanlige plastsekker, men slipper igjennom vann i likhet med en striesekk, noe som gjør det enklere å samle avfall i og ved sjøen.

Hvordan søker du?

Alle idrettslag og foreninger kan søke om å få tilsendt sekker, der maksimalt antall er 50 per søker. Målene på sekkene er 50 x 90 cm.

Strandryddedagen er en nasjonal dugnad i regi av Hold Norge Rent, der flere tusen frivillige rydder sine lokale strender for søppel én lørdag i året. Hold Norge Rent har arrangert Strandryddedagen siden 2011, og miljøbegivenheten har vokst hvert år siden.

Ønsker du ryddesekker tilsendt? Kontakt oss på [email protected].

Les mer om Strandryddedagen 2017 her!

Les mer om WeeGruppen her!