Lothepus klar for nye sprell med WeeGruppen

Fotograf: Stian Servoss Fotograf: Stian Servoss

Leif Einar Lothe, bedre kjent som Lothepus fra TV2 serien Fjorden Cowboys, har et aktivt år i møte. Nå inngår han en samarbeidsavtale med WeeGruppen, som betyr egen nett-TV serie, utstyrtesting, konkurranser og annen underholdning i 2017.

Familiefar og entreprenør Leif Einar Lothe (45) fra Utne i Hardanger er best kjent som Lothepus i serien Fjorden Cowboys, der han sammen med Joar Førde (35) gjør forskjellige stunts i inn og utland. Etter tre sesonger med Vestlands-action på TV2 har Leif Einar rukket å bli et kjent navn – alltid med en ufiltrert uttrykksform og et glimt i øyet. Som countryartist med band har det også blitt to utgivelser og en rekke konserter de siste årene, og nylig startet Lothe produksjon av egen cider, ”Lotherus”, i samarbeid med Alde gård.

Tilhengerne av Lothepus har mye å glede seg til fremover. For tiden deltar han i Kjendis-Farmen der han lever gårdslivet med blant andre Vendela Kirsebom og Jarl Goli. Senere i vinter blir det premiere på sesong fire av Fjorden Cowboys.

– Du er en aktiv mann. Hva trives du best med, den daglige jobben eller underholdningsbransjen?

– Det er jo maskinentreprenør og anleggsarbeider jeg er, og noe jeg har jobbet med i over 30 år. Boring, sprenging, muring, sjøarbeid og tunnelsikring jobber jeg med til daglig, og det er dette jeg kan – det andre er jo mest hobby og moro. Når det gjelder musikken har jeg alltid trallet litt i fylla, men det er på grunn av flere strålende musikere at jeg kan stå på scenen og kose meg.

– Hva har Fjorden Cowboys-serien betydd for deg?

– Det startet med at serieskaper Hildegunn Wærness, kusina til Joar, bestemte seg for å lage TV av oss ”originaler” i Hardanger. Resten er historie. Det har jo blitt mye oppmerksomhet rundt omkring, og serien har jo følgere over hele landet. Ikke minst har det betydd fulle hus under mange av konsertene. Uka før påske er vi for øvrig igjen på turné. Jeg ønsker å spille litt i Nord-Norge, spesielt i Finnmark – jeg bare elsker innstillingen til gjengen der oppe, sier Lothepus.

På lag med Wee.no

I disse dager har Lothepus signert en avtale med WeeGruppen, som betyr at alle nyhetsbrevlesere og Facebookfølgere vil få mye underholdning i året som kommer. En liten TV-serie for nett er planlagt, og det blir flere konkurranser og stunts, gjerne med WeeGruppens utstyr i bruk. (Følg oss på Facebook her!)

Daglig leder i Wee.no, Rune Wee, er godt fornøyd med avtalen med Lothepus.

– Lothe er kjent som en livlig vestlending, men bak underholderen Lothepus har vi også en dyktig maskinentreprenør. Det er en kombinasjon vi i WeeGruppen setter pris på, sier Rune Wee.

– Som entreprenør passer det bra å samarbeide med en solid utstyrsleverandør som WeeGruppen. Jeg gleder meg stort til 2017 og alt som skal skje, avslutter Leir Einar Lothe.

Fakta om Leir Einar Lothe

Fotograf: Stian Servoss
Fotograf: Stian Servoss