Designstudent tegner utemøbler for Wee

Da Åge Wee i Wee Marine fikk se interiørdesignstudenten Caroline Smedsvigs (24) tegninger, kastet han seg over telefonen. Nå skal masterstudenten være med i utviklingen av en helt ny serie ute- og parkmøbler med produksjonsadresse i Kina.

Nylig mottok interiørdesignstudenten Caroline Smedsvig en telefon fra marineutstyrsprodusent Åge Wee. Beskjeden var svært konkret: – Vi vil ha deg til å tegne en ny serie utemøbler som skal produseres i Kina.

Haugesunderen Caroline, som nå starter en master på Kunst og designhøgskolen i Bergen, tok oppdraget på strak arm og har allerede levert flere utkast til den nye parkserien. Oppdragsgiverne Wee Marine og det kinesiske selskapet Sinortek, en del av Qingdao Industry & Trade Co, er nå godt i gang med prosessen.

– Dette er et prosjekt det er veldig spennende å få være en del av som student, en fantastisk mulighet for meg. Vi snakker om en serie som i hovedsak består av utebenker og -bord, myntet på parker, båthavner, hoteller og liknende arenaer. Dette skal være solide produkter som tåler å stå ute over mange år. Jeg har fått lov til å leke meg med linjer og skapt en design jeg mener skiller seg ut og som passer godt med robuste materialer, sier Caroline Smedsvig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Caroline Smedsvig i sin egendesignede sofa

Stilte ut i New York

Haugesunderen ble nylig ”oppdaget” på en møbelutstilling i Stockholm. Der ble hun invitert som en av svært få internasjonale interiørdesignere til å stille ut på ICFF-messen i New York i mai. Det var i forbindelse med dette at produsenten Åge Wee ble oppmerksom på arbeidet hennes.

– Det er så mye kjedelige og lite holdbare parkmøbler i Norge, så da jeg så Carolines toseters sofa forsto jeg at hun ville kunne løse dette på en elegant måte. Nå er målet å få produksjonen i gang på enkelte av hennes nydesignede benker og bord så raskt som mulig, sier Åge Wee.

Produsenten Sinortek i Kina har alt merket seg interessen for Carolines design i andre markeder. Snart er planen å sette i gang et prosjekt med utemøbler for privatmarkedet i USA.

– Dette er utrolig gøy, og jeg ser frem til fortsettelsen, avslutter masterstudent i interiørdesign, Caroline Smedsvig.

Les mer om Wee Marine her!