Tromsø får ny sentrumshavn

En investering på 12 millioner kroner har gitt en helt ny havn med 60 nye båtplasser og en bryggepromenade i Tromsø.

Havnedirektør i Tromsø Havn, Halvar Pettersen, er godt fornøyd med den nye havna i sentrum av byen. Prosjektet, som  har en ramme på 12 millioner kroner, har gitt cirka 60 båtplasser og en flytende promenade. Alt er ikke ferdigstilt enda, men innen 1. juli skal hele anlegget stå klart, med et totalmål på 90 x 50 meter. Bryggene som er lagt ut er allerede tatt i bruk, og alle involverte er godt fornøyde, forteller havnedirektør Pettersen.

– Vi har tilrettelagt og samlet midler for dette prosjektet over langt tid. Vi er godt fornøyde med hvordan dette nå ser ut og ser frem til å ta hele anlegget i bruk, sier havnedirektøren.

Pettersen er også godt fornøyd med gratingen i utriggerne, som slipper snøen igjennom og gjør at de slipper å bruke tid på å feie vekk snø fra bryggen vinterstid.

– Havna ligger beskyttet, så værmessig er det ikke noen store utfordringer der den ligger. Vi har likevel vært opptatt av at dette skal være et bryggeanlegg som er praktisk i bruk og som tåler store påkjenninger over lengre tid, sier Pettersen.

NOFI AS, som er ansvarlig for utbyggingen, har brukt Wee Marine sine utriggere til den nye havna. Totalt er det snakk om 10 meter utriggere og glidesystemer fra Wee Marine, forteller daglig leder i NOFI, Torgrim Rørtveit.

– Vi ønsket å jobbe med Wee Marine fordi de har solide løsninger og god dokumentasjon, samt grundige tester å vise til. Samarbeidet har gitt oss gode erfaringer og frister til gjentagelse, sier Rørtveit.

Daglig leder i Wee Marine, Åge Wee, var nylig i Tromsø for å inspisere bryggeanlegget.

– Dette er et veldig spennende prosjekt å levere til, og jeg mener havna i Tromsø virker svært vellykket. Vi har aldri tidligere levert så lange glidesystemer, noe den store tidevannsforskjellen her nord krever, sier Åge Wee.

Se dronevideo av den nye havna her!

13227443_1161868833847360_4079895765137162656_o