Stadig flere handler landbruks- og anleggsutstyr på nett

Nordmenn kjøper maskiner for flere hundre tusen på nett

Etter at Wee.no sin nye netthandelsportal ble opprettet for tre år siden, har flere tusen personer, flere hundre bedrifter og flere titalls kommuner registrert seg i systemet. Nå handles det ukentlig enkeltvarer med en prislapp på over 100 000 kroner på nett.

Maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken, opplyser om en stor økning i salget av større maskiner over nettbutikk den siste tiden.

– Vi selger stadig flere trucker, kompaktlastere og traktorer på nett, noe som var helt utenkelig for bare få år siden. Fliskuttere er en av de mest populære produktene våre, og innen bygg og anlegg selger vi mye skuffer og griper. Entreprenører og bønder handler åpenbart mer på nett enn tidligere, forteller Jan Sigurd Bakken.

Undersøkelser Wee.no har gjort igjennom det uavhengige byrået InFact, viser at to av tre nordmenn, eller 59 prosent, nå handler varer på Internett. Det er en økning på to prosent på to år. Stadig flere blir komfortable med å handle fysiske varer på nett, sier Bakken.

– Salg av store og kostbare varer som landbruks- og anleggsmaskiner jo er, viser at nordmenn flest har tiltro til å handle over nett. Vi blir stadig mer digitale, også kommersielt, og dette er en trend vi mener bare vil fortsette, sier maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Se hele varesortimentet og alle tilbudene på Wee.no her!