NYHET: Yuchai YC60-9

Yuchai har nå oppgradert sin mellomstore YC60 gravemaskin, noe som gjør den både mer driftsikker og funksjonell. Dette er en prisgunstig maskin som tåler sammenlikning med de største merkene, sier maskinansvarlig Jan Sigurd Bakken.

Kinesiske Guangxi Yuchai Heavy Industry Co. Ltd. har siden 1989 vær en betydelig produsent av minigravere, og bygger i dag over 5000 maskiner i året i sine fabrikker i Yulin sør i Kina. Yuchai var den første kinesiske graverprodusenten som inntok det europeiske markedet, og ble i mange år importert til Norge av Felleskjøpet. Wee.no har hatt agenturet og salget av merket i Norge siden 2018.

Siste nytt fra storprodusenten er YC60-9, en betydelig oppgradering av den opprinnelige 5,7 tonn tunge og allsidige graveren. YC60-9 har fått en ny motor fra Kubota som yter 30 kW og tilfredsstiller de siste utslippskravene fra EU. Maskinen har fått et nytt design på førerhuset, noe som blant annet gir mer plass og bedre sitteergonomi for føreren.

Yuchai YC60-9 har ny motor fra Kubota.

I tillegg har all hydraulikk blitt japansk, blant annet med Nachi hydraulikkpumper, og graveren er utstyr med slangebruddsventiler. Nå kan kunden også velge mellom gummi- og stålbelter.

– Yuchai har lenge gått under radaren for de store entreprenørene, men er nå et merke alle bør vurdere på lik linje med de største merkene i Europa. Kvalitet, design, praktiske løsninger og komfort – hele pakken sett under ett – gir en svært gunstig og robust maskin for pengene. Det skjer stadig nye og spennende ting med Yuchai, sier maskinansvarlig hos Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Maskinen koster fra kr. 400 000 + mva, les mer om den her.

Jan Sigurd Bakken

Fakta om Yuchai YC60-9

Motor: Kubota
Effekt: 30 kw
Egenvekt: 5700 kg
Fart: 0- 5,1 km/t
Maks gravekraft: 3814 kg 

Dimensjoner:

Bredde: 1900 mm
Høyde: 2570 mm
Lengde: 6035 mm
Graveskuffe-kapasitet: 0,2 m3

Områdekapasitet:

Maks graverekkevidde: 6129 mm
Maks gravedybde: 3935 mm
Maks gravehøyde: 5700 mm
Maks lastehøyde: 3855 mm
Bak Sving radius: 1660 mm
Max graveområde: 6380 mm