Organiser en vellykket utesamling under COVID

Savner du sosial omgang etter måneder med strenge koronaregler? Her er åtte tips til en etterlengtet og trygg samling rundt bålpannen.

Mange føler nok at mangelen på sosial omgang tærer på under COVID-epidemien, men heldigvis har de fleste av oss mulighet til å treffes utendørs – i hvert fall på litt avstand. Har du det rette utstyret tilgjengelig, og tar noen enkle forholdsregler, kan du lage en hyggelig sammenkomst utendørs som både venner og familie kan delta på.

Wee.no gir deg her åtte tips til hvordan du skaper god stemning selv i COVID-tider:

  1. Skaff deg en bålpanne: Et varmende bål blir alltid et naturlig midtpunkt og gjør at du kan oppholde deg ute i timevis – selv i minusgrader. Inviter til hyggestund i hagen eller på terrassen – eller ta med bålpanna til sjøen eller skogen.

Sjekk ut våre bålpanner, bålkuler og relatert utstyr her!

Dette er en perfekt tid for å kose seg rundt bålpanna.

2. Sitt behagelig: Gode sitteplasser til alle er viktig, og her er varme fra underlaget vesentlig. Gode hagemøbler gjør susen, men er du ute i felten tar du bare ta med deg noen campingstoler eller graver noen benker ut av snøen. Husk uansett nok tepper eller skinnfeller som sitteunderlag.

Se våre varme saueskinn her!

Vanntett Bubba Daybed sittesekk

3. Varm drikke: Ikke begrens deg til solbærtoddy, det finnes mange andre mer eksotiske drikker som både smaker fantastisk og holder gjestene varme. Hva med en Mint Kaffelade eller Hardanger-gløgg? Engangskopper er normalt ikke så miljøvennlige, men under strikte COVID-regler er de innafor.

Her finner du forslag til oppskrifter:

https://www.tine.no/oppskrifter/tema/varme-drikker

https://trinesmatblogg.no/category/drikke/drikke-varme/

https://www.aperitif.no/artikler/her-er-vare-beste-oppskrifter-pa-varme-drikker/179451

https://www.nrk.no/mat/atte-drikker-som-varmer-i-hostmorket-1.12658121

4. Mat/snacks: Retter som krever bestikk passer normalt dårlig rundt en bålpanne. By heller på fingermat – og gjør det så enkelt eller fancy som du selv ønsker. Det er uansett lov å være mer kreativ enn grillpølser og marshmallows – hva med «innbakte pølser med ost og butterdeig»?

Her har du noen forslag til enkel men fortsatt spennende mat du kan servere (er du i hagen kan du jo også fyre gassgrillen?)

https://trinesmatblogg.no/tag/fingermat/

https://bollefrua.no/category/fingermat/

https://mattips.org/category/fingermat/

https://oppskrift.klikk.no/?fq=type:Tapas

5. Husk stemningsfull musikk: Musikk er alfa og omega for å skape den rette stemningen. Om du ikke selv kan spille et instrument, ta med bluetooth-høytaleren utendørs og fyr opp den mest stemningsskapende Spotify-lista du kan finne. Eller du kan ta den helt ut og leie inn en musiker som kan spille noen klassikere på gitar rundt bålet (allsang er aldri feil, og heller ikke så kostbart som du tror).

Sjekk ut våre Braven Speaker bluetooth-høytalere her, eller finn din nærmeste artist på Gigplanet.no 

6. Arranger en quiz: Få aktiviteter er like engasjerende som en god quiz. Den kan gjøres helt «manuelt» med et Trivial Pursuit spill, en skriveblokk og en penn – eller igjennom den digitale løsningen Kahoot – som enkelt settes opp på forhånd. Her kan du finne eksisterende quiz’er, eller du kan lage en selv. Husk at alle deltagere må ha med egen mobil, og du må ha en fulladet laptop som fellesskjerm. Og ikke glem en fin premie.

Les mer på kahoot.com

7. Mime- eller tegneleker er alltid gøy, og passer både for voksne og barn. Ta med kortene i mime- eller tegnespill som «Ryktet går», “Alias”, «Maskerades» eller «Hint» – og lag en konkurranse med enkeltdeltakere eller lag (husk at lagene må være kohorter). Kanskje har du ideer til andre COVID-vennlige selskapsleker?

Her finner du også tips til ord som kan mimes eller tegnes

8. …og ikke glem å ta med deg ved (og tennved).

Her finner du alle våre vedkløyvere og vedkuttere for tennved.

God fornøyelse!