Panteprosjekt nærmer seg 500 000 flasker

Henning Aarekol i organisasjonen Team Rynkeby samler flasker til inntekt for Barnekreftforeningen. Så langt har årets aksjon gitt nærmere en halv million flasker, og mange av flaskene samles i Wee.no sine gule bigbags.

Prosjektet #enflaskeernok handler om innsamling av pant til inntekt for forskning på barnekreft. Initiativtaker Henning Aarekol i organisasjonen Team Rynkeby inngikk i fjor et samarbeid med Wee.no angående produksjon av spesiallagde bigbags, som kan brukes til å samle store mengder panteflasker. Les om prosjektet til Team Rynkeby her.

Så langt har prosjektet gått over all forventning, forteller Aarekol.

– Vi har nå samlet inn 461 000 flasker i hele Norge, som er veldig imponerende. Dette hadde ikke vært mulig uten så mange og gode støttespillere: Nå har vi 72 kommuner, 43 skoler og barnehager og 97 bedrifter fordelt på alle landsdeler. Det kommer inn 3000 flasker om dagen, så vår største utfordring nå er faktisk å få pantet dem alle, sier en fornøyd Henning Aarekol.

Henning Aarekol møter elevene på Føreland skole som har hjulpet til med innsamlingen.

Wee.no bidrar til prosjektet ved å produsere og selge gule bigbags myntet på innsamling av tomflasker. Halvparten av inntektene fra salget går direkte til barnekreftsaken igjennom Team Rynkeby. Se bigbag’ene og bestill dem her!

Nylig var Aarekol på besøk ved Førland barneskole i Tysvær, der elevene hadde samlet inn 9 517 flasker. Så mange flasker var samlet inn at Rolf Wee Transport AS måtte bidra med trailer for å få med seg alle til panting. Se videoen fra innsamlingen her!

– Det er veldig hyggelig å kunne bidra igjennom salg av gule bigbags, og innsamling av flasker lokalt i Tysvær. Dette er en viktig sak og vi håper så mange som mulig vil bidra i innsamlingsaksjonen, sier markedssjef i Wee.no, Vivian Wee Flatnes.

En trailer måtte til fra Rolf Wee Transport AS for å få samlet alle flaskene skolen hadde samlet inn.