Designet eget mekanisk hurtigkoblingsfeste

Wee.no har designet sitt eget roterende hurtigkoblingsfeste for grip og klo. Dermed kan jobben gjøres både enklere og raskere – og til en rimeligere penge.

– De hydrauliske roterende koblingsfestene er smarte, men svært kostbare og derfor ikke for alle, forteller maskinansvarlig hos Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Det var med dette utgangspunktet at det mekaniske, vridbare hurtigkoblingsfestet ble til en realitet.

– Vi selger Dalagripen sine klyper, som normalt må tas helt av for at man skal kunne endre vinkel på dem. Vi fikk en idé om et mekanisk og roterende hurtigkoblingsfeste, og sendte tanken videre til produsenten i Sverige. Omsider fikk vi tegnet en løsning som besto av et feste med låsesplint, der man enkelt kan vri festet og gripen 90 grader for deretter å feste det igjen. Vi fikk deretter laget en prototyp som fungerte etter plan, og uten at man behøvde å ta av gripen eller klypen fra gravemaskinen. Systemet er enkelt og smart, og vesentlig rimeligere, forteller Bakken.

Hurtigkoblingsfestet har også en smart funksjon til, sier Bakken.

– Ved plassering av eksempelvis murstein, kan man sette koblingsfestet i åpen posisjon. Dermed kan gripen vri seg når steinen plasseres, og man slipper å flytte gravemaskinen i alle retninger for å oppnå riktig vinkel, sier Bakken.

Det mekaniske hurtigkoblingsfestet kommer i tre størrelser, S30, S40 og S50 for gravemaskiner fra 1 til åtte tonn. Til nå er det solgt rundt 600 av denne modeller, med gode tilbakemeldinger. Alle som kjøper ny gravemaskin med klype, får tilbud med roterbart feste. Solgt separat er prisen kr. 5000 til kr. 7500.

Se videoen av festet i bruk her!

Du kan se produktene her!

Jan_Bakken_WeeGruppenJan S. Bakken i Wee.no var med på å utvikle det nye mekaniske festet.