Videreutviklet kabeltrommelløfter

Skjermbilde 2018-12-13 kl. 12.45.14

Videreutvikling og tilpassing av produkter er noe WeeGruppen legger stort fokus på. Selskapets kabeltrommelløfter er et godt eksempel på et produkt som har blitt «smartere» og mer tilgjengelig.

Historien om kabeltrommelløfteren starter for rundt to år siden. Haugaland Industri så potensialet i å utvikle en kabeltrommelløfter for et stadig større marked, og ville samarbeide med WeeGruppen i Tysvær.

– Vi er alltid glade i en utfordring, og nå var det snakk om å tilrettelegge for at flere kunne ta i bruk produktet på landsbasis, sier maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

En kabeltrommelløfter gjør det mulig å feste kabelrullen til en gravemaskin, som igjen kan løfte rullen dit det er vanskelig for et kjøretøy å komme. På den måten forenkles legging av fiber- eller annen kabel for entreprenøren.

Overtok produksjonen

Haugaland Industri hadde ambisjoner, men kapasiteten strakk ikke til i lengden. Dermed kjøpte WeeGruppen opp tegningene og startet utviklingen av produktet på egenhånd.

– Opprinnelig var dette én modell, men vi satte oss ned og så på mulighetene. Etter en tids arbeid fikk vi frem løsninger for flere størrelser, og i dag kan vi leverer løftere som er kompatible med hurtigfester fra S40 til S90, altså fra to til rundt 10 tonn, sier Bakken.

– Den viktigste oppgaven var uansett å gjøre den mer mobil, altså utvikle produktet i flere komponenter. Da kunne vi sende dem flatpakket, noe som er vesentlig for å få dem lastet og fraktet. På den måten kunne vi ta inn større partier, og ikke bygge én og én på bestilling, noe som betyr mye for prisen, forteller Jan Sigurd Bakken.

– Viktig er det også med godkjent utstyr, sertifisering etter maskinforskriften. Det gir trygghet når man følger opp produktene i ettertid med årlig kontroll, avslutter maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

WeeGruppen har så langt utviklet og solgt rundt 50 kabeltrommellastere.

For mer informasjon og pris, les her!

Skjermbilde 2018-12-13 kl. 12.44.35