Bygget stålhall på under én uke

TUNGSVIK_GARD_STÅLHALL

Ole Sigurd Meland på Tungesvik gard i Skånevik har to splitter nye stålhaller for sau og storfe. Her forteller han om hvorfor stålhallene fra Wee.no ble hans førstevalg når nye bygg skulle reises på gården.

Nye regler for dyrehold var utgangspunktet da Ole Sigurd Meland (36) skulle finne nytt bygg for sine 34 storfe og 150 sauer på Tungesvik gård i Skånevik. Bonde og familiefaren Ole Sigurd har satset på Angus-kyr og trengte en robust og kostnadseffektiv løsning for å holde dyrene tørre og varme. Det fant han i Wee.no sine stålhaller.

– Det vesentlige for oss var at prisen var gunstig i forhold til trebygg, i tillegg til at stålkonstruksjonen både er sterk, vedlikeholdsfri og enkel å sette opp. Den første hallen, som kom opp og på plass i slutten av 2017, var ferdig på seks dager. Da jobbet tre mann på prosjektet, fra betongfundament ble påbegynt til dyra var under tak, forteller Ole Sigurd, som har drevet Tungesvik Gard sammen med kona Ingunn siden 2002.

– Stålhallen er totalt 9 x 15 meter i flate og 6,3 meter høy, og kommer med ferdige, galvaniserte og lakkerte komponenter som er enkle å sette sammen. Man trenger utstyr for å jobbe i høyden, men utover dette er byggeprosessen relativt enkel og noe de aller fleste kan gjøre selv. Med denne løsningen kan vi dessuten betale ned hele bygningsmassen på 7 til 8 år, sier Ole Sigurd.

Kondens kan være en utfordring i store stålhaller, men dette har Meland løst med noen enkle justeringer.

– Vi har hevet mønet og sluppet ned noen veggplater for å skape bedre ventilasjon. Dette har fungerte bra med tanke på kondens. Vi er godt fornøyde med konstruksjonene vi har satt opp, ikke minst med tanke på at det lyst og fint innendørs, som betyr at vi ikke trenger så mye belysning. Både lys og varmekabel skal vi drifte ved hjelp av solceller, noe vi jobber med for tiden, sier Ole Sigurd Meland ved Tungesvik gard.

Skjermbilde 2018-05-28 kl. 13.45.47

Stålhallen er ferdig og dyrene har flyttet inn.
Stålhallen er ferdig og dyrene har flyttet inn.

Stålhall stadig mer populært

Ansvarlig for haller hos Wee.no, Geir Leknes, merker at pågangen stadig øker etter at WeeGruppen lanserte stålhaller i 2014.

– Stadig flere får øynene opp for stålhaller, ikke minst på grunn av prisen. Stålhall er dessuten sterkere enn duk, lettere å sette opp og mer robust enn et trebygg. Salget av våre stålhaller øker kraftig fra år til år, og erfaringene og tilbakemeldingen er gode, sier Leknes.

– Wee stålhaller kan brukes til det meste fra fjøs til lager, maskingarasje og verksted, og er nærmest helt vedlikeholdsfrie. Hallene kommer i standard 9 x 15 meter, men man kan skreddersy sin egen hall med opp til 10 meters bredde og fritt valg på lengde. Standardfargen er mørt grå, men også fargen kan bestilles etter ønske. Og dersom man er opptatt av kondens, kan det også bestilles innerduk som fjerner denne utfordringen helt, avslutter Geir Leknes hos Wee.no

Se prisen og les mer om stålhallene til Wee.no her!

Wee.no leverer også haller i PVC, se alle våre haller og takløsninger her!

Geir Leknes i Wee.no har ansvaret for stålhallene.
Geir Leknes i Wee.no har ansvaret for stålhallene.

Skjermbilde 2018-05-28 kl. 13.49.07